Webinar over alzheimer

16 september 2022
ABOARDalzheimerwebinar

Alzheimer raakt ons allemaal. We weten nog veel te weinig over deze nare ziekte. Maar wetenschappelijk onderzoek brengt ons steeds verder. ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, is een grootschalig onderzoeksproject dat werkt aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van alzheimer. ABOARD wordt uitgevoerd door een landelijk, publiek-privaat consortium. InHolland en daarmee ook het Centre of Expertise Preventie in Zorg en Welzijn, is partner in ABOARD. In onze webinar serie “Alzheimer Uitgelegd” hoort u deze keer alles wat u altijd al wilde weten over erfelijkheid. De webinars zijn gratis toegankelijk.

Webinar Alzheimer Uitgelegd #3 Leefstijlpreventie bij dementie

Datum: vrijdag 16 september, 14.00-15.00 uur
Presentatoren: prof. dr. Marjolein de Vugt, dr. Sebastian Köhler, dr. Irene Heger

Omschrijving: Er is toenemend bewijs dat het risico op dementie voor een groot deel samenhangt met leefstijl- en gezondheidsfactoren zoals hoge bloeddruk, weinig beweging, ongezonde voeding. Marjolein de Vugt, Sebastian Koehler en Irene Heger vertellen over wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan een betere hersengezondheid.

Ben je geïnteresseerd in leefstijlpreventie bij dementie? Meld je dan aan voor dit webinar via www.aboard-project.nl/webinar

Wil je op de hoogte blijven van het ABOARD-project en uitnodigingen ontvangen voor de aankomende webinars? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

CoE Preventie op social media

Centre of Expertise Preventie in Zorg en Welzijn
E: info@coepreventie.nl